Väla Fashion Show på Helsingborg Arena

Höstens maffigaste upplevelse!

Artisterna är några av de mest populära; David Lindgren, Robin Bengtsson, Lisa Ajax, Wiktoria och Boris René. Allihop har skördat stora framgångar i Melodifestivalen de senaste åren. Med sig på scen har de 20 dansare och ett gäng shownummer som samlar allt i ett; från grymt snyggt mode till sinnesvidgande koreograf.

Shoppa och få biljett till festen!

Varje tusenlapp du handlar för på Väla berättigar dig till en biljett. Spara kvitton och visa upp på Väla Infocenter. Vill ni sitta tillsammans måste sällskapets kvitton visas upp samtidigt då det är numrerade platser. Dina kvitton stämplas som bevis på att du utnyttjat dem till biljett. 

Inköpsperioden startar 8 september och pågår fram till den 21 oktober eller tills biljetterna tar slut. Tänk på att biljetterna kan ha en strykande åtgång!

David Lindgren

Det stora publika genombrottet kom 2012 när David Lindgren blev fyra i sin första Melodifestival med låten Shout it Out. Men det var inte som om han kom från ingenstans. Den 35-årige artisten från Nederkalix församling i Norrbottens län hade varit på väg dit ända sedan han valde teaterlinjen på gymnasiet och fortsatte med Performing Arts School i Göteborg. Han jobbade på Wallmans i Helsingborg och blev musikalartist med stora roller i bland annat Hairspray på Chinateatern i Stockholm och High School Musical i Malmö. Redan 2009 medverkade han för första gången i TV-programmet Så ska det låta, i samma lag som Kikki Danielsson.

Debutalbumet Get Started från 2012 låg etta på topplistan och han var med i Melodifestivalen på nytt både 2013 (Skyline) och 2016 (We are your tomorrow).

I våras var han en av programledarna i Melodifestivalen och rev ned applåder i hela folkhemmet när han tolkade 24 mellolåtar på fyra minuter. Då gick han från känd artist till ett helt folkhems gunstling.

Robin Bengtsson

Borås är inte bara Ingvar Carlsson, knallar och Elfsborg. Staden har också en speciell plats mitt i Melodifestivalens hjärta. Härifrån kommer Christer Björkman, Shirley Clamp och Wiktoria – och nog får vi väl räkna även Svenljungasonen Robin Bengtsson hit.

Idoltrean från 2008 gjorde sin första melodifestival 2016 och gick till final med Constellation Prize. Han var en av de favorittippade men fick till slut nöja sig med femte plats. Revanschen kom som bekant snabbt. I våras vann han tävlingen med I Can’t Go On och blev sedan femma i Eurovision Song Contest.

Den här sommaren har 27-åringen bland annat turnerat med Diggiloo och vinnarlåten från i våras är uppe i 19 miljoner spelningar på Spotify. Spotify är för övrigt grundat av Martin Lorentzon, en annan framgångsrik Boråsare!

Boris René

Boris föddes som Boris Lumbana i Kongo 1991 och kom till Sverige som tvååring med mamma och tre bröder. Artistnamnet René kom långt senare. Och det var inte som artist han först gjorde sig ett namn. Han var fotbollsspelare på elitnivå när han 2016 sa hej då till den karriären för att satsa på musiken. Då hade han bland annat spela med Örebro SK i allsvenskan och Degerfors i superettan. Hans karriärbyte noterades av internationella fotbollsmagasinet FourFourTwo.

Han gjorde sin första melodifestival 2016 med låten Put Your Love on Me och var tillbaka i våras med Her Kiss. Han charmade mellopubliken och gick direkt till final. Sedan dess har han bland annat uppträtt tillsammans med äventyraren, inspiratören och föreläsaren Aron Andersson i Möjligheter Tour 2017.

Lisa Ajax

Aktivitetshuset Helges i Gävle är en av Sveriges mest kända fritidsgårdar – en hel del tack vare en viss musikproducent vi namn Johan Jämtberg. Han startade Helges sångstudio 1991 och här har barn och ungdomar mellan 8 och 18 år fått utveckla sin röst, sjunga i studio och stå på scen. Ska vi räkna upp några som genom åren medverkat i Helges All Stars? Molly Sandén, Alice Svensson, Amy Diamond och Zara Larsson. Och så Lisa Ajax då. 


Lisa slog igenom när hon vann Idol som 16-åring 2014. Sångerskan från Järfälla hade sagt redan som sexåring att hon en dag skulle vinna Idol. Vår yngsta Idol-vinnare någonsin var med i Melodifestivalen både 2016 (My Heart Wants Me Dead) och 2017 (I Don’t Give A).

Wiktoria

Wiktoria Johansson från juicemetropolen Brämhult utanför Borås var med i Lilla Melodifestivalen 2011 med den egenhändigt skrivna Jag behöver dig. Hon var den där talangen som förr eller senare skulle plockas upp av någon som kunde kickstarta hennes artistkarriär. Hon startade gruppen Dash4 The Band ihop med vännen Hanna Boquist och när de lade upp en cover på Youtube lyssnade någon på Telia. Och så fick de spela in Turn Up The Love, som var Telias officiella ledmotiv för Eurovision Song Contest 2013. En sommarturné följde och där vaknade Anton Ewalds manager. Nu fick Wiktoria ett skivkontrakt som singelartist.

2016 var hon med i mellon med Save Me. Det blev en fjärdeplats i finalen och en prydlig plats 3 på Sverigetopplistan. Hon var i final i våras igen med As I Lay Me Down.