Butiker / Mat

  Fritextsök

  Butiksnytt

  Duka till fest

  Att duka upp till fest är lika roligt som att tillaga maten och kräver minst lika mycket planering, omsorg och kärlek. Idéerna är lika många som festerna.
  Låt denna dukning kicka igång dina egna idéer och tankar, för som du redan vet,
  endast fantasin sätter gränser.

  Ett första generellt tips som är väldigt värdefullt: börja tänka på dukningen i god tid, samla på dig lite olika idéer, fundera på teman och spår och googla på dukningar. Nätet är rikt på tips. Duka kvällen före och ta god tid på dig för att hitta rätt känsla. Då kan du i lugn och ro ägna festdagen åt mat- och drinkförberedelser, välkomsttal, lite snabbstädning, kläderna, makeupen och håret.

  Titta på vår dukning; till nyår får det gärna vara lite mer glamour, därför kan bestick i mässing höja festkänslan ytterligare några snäpp, men gammalt fint silver kan också passa fint i sammanhanget.

  Att göra egna placeringkort är enklare än du tror och det finns så mycket fiffiga saker som gör det extra roligt. Variationerna är oändliga. Är man rädd att förbruka alltför många papperskort när man skriver för hand är det smart att använda sig av bokstavsstämplar. En liten grön kvist sätter en extra liten touch som visar omsorg och omtanke.

  Linneservetter ger en festlig känsla. I den här dukningen har vi burrat ihop dem till en boll som sticker upp lite kaxigt ur sin plats i soppskålen. Krukväxten med vackra blad fick dela med sig av det gröna. Var lite kreativ och använd det som finns hemma eller plocka på dig under en promenad av vad som finns ute i naturen.