• VoltVolt
 • McDonaldsMcDonalds
 • LifeLife
 • HobbexHobbex

Butiker / Mat

  Fritextsök

  Butiksnytt

  För dig som behöver extra service

  Barnvänligt på Väla

  Vi är måna om att alla ska trivas och må bra på Väla, i synnerhet våra allra minsta besökare. Ibland kör det ihop sig, och då kan det vara bra att veta att i Väla Infocenter kan du få hjälp. Här kan du hämta en blöja (gratis) och barnmat finns tillgängligt, för barn upp till två år.

  I Infocenter kan du även hämta armband till barnen för uppgift om telefonnummer. För din trygghet samarbetar våra väktare, Väla Infocenter och butikerna mycket snabbt och effektivt om ditt barn skulle komma på vift.

  Handikapptoaletter

  Toaletter som är tillgängliga för personer med funktionsnedsättningar hittar ni bredvid Restaurangtorget, vid Väla Infocenter, bredvid Lyko samt vid entré 5. Vi har även en taklyft installerad på handikappstoaletten vid Väla Infocenter för de som behöver extra lyfthjälp.

  Handikapparkering

  Vid samtliga av Välas entréer finns flera parkeringsplatser reserverade för er som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Dessa platser är placerade närmast ingångarna. Vid entré 5 finns knappar till automatisk dörröppnare i rullstolshöjd. Övriga entréer öppnas av sig själv med hjälp av sensorer.

  Kollektivtrafik

  Alla busshållsplatser är rullstolsanpassade för av- och påstigning.

  Rullstol att låna

  Rullstolar till utlåning finns i Väla Infocenter som ligger vid Gamla torget, närmats är entré 3.

  Servicehund

  Det är inte tillåtet att ha med sig hund på Väla. Undantag är assistanshundar i tjänst. Till assistanshundar räknas ledarhundar för personer med synskador, servicehund för personer med rörelsehinder, signalhundar för personer som är döva/hörselskadade och medicinskt alarmerande hundar. En ledarhund bär alltid en vit sele, övriga assistanshundar har ett tjänstetäcke samt en legitimation med foto på hund och förare. Kontakta gärna någon av våra väktare när du kommer hit med din assistanshund, telefon 042-4000 135

  Ledsagning för personer med synskador

  Vi har möjlighet att följa med som ledsagare om du är synskadad. Du får då en personlig ledsagare som följer dig under inköpsrundan. Vill du boka ledsagare ring Väla Infocenter på 042-24 82 80 och bestäm tid och plats.

  Vårt mål är att alla ska känna sig välkomna och trygga på Väla.

  Välkommen!