Det är på Väla det händer

Här hittar du information om nya butiker, evenemang, erbjudande. Vi ses!

Dogman firar 1 år på Väla

Fredag-söndag 26-28 april firar Dogman 1 år på Väla med ett rejält kalas. Bland annat gäller:

  • 25% på HELA sortimentet (på ord priser).
  • Vi har hundpsykolog Charlotte Swanstein på plats för öppen föreläsning i butiken lördag klockan 11, ”Vardagsproblem för hundägare som lätt kan lösas”. Efteråt finns Charlotte kvar i flera timmar för personlig rådgivning.
  • Tipsrunda där du kan vinna en årsförbrukning av foder samt massor av presentkort. Total vinstsumma över 10 000 kr!
  • Fika och massor av kuligheter i butiken.
  • Troligen kommer Brukshundklubben och har uppvisning av agility etc
Läs hela nyheten  

Ett vårfräscht Väla Magasin

Nu finns ett alldeles färskt nummer av Väla Magasin ute. Möt maratonmannen och Helsingborgsprofilen Simon Wikstrand. Hitta en massa fina vegetariska påskrätter signerade Louise Bondebjer. Få klar för dig vilka örter du ska odla. Spana in våra modeller Sara och Odd, som visar kläder i våriga toner. Checka av så du har cykeln i ordning inför sommarhalvåret. Allt detta och mycket mer i nya numret av Väla magasin!

Läs hela nyheten  

Så gör solen nytta på Väla

Det är solen som kyler Väla. På taket till svenskarnas favoritcentrum finns en av landets största solcellsanläggningar. Tekniken gör ditt besök behagligt samtidigt som den bidrar till att sänka energiförbrukningen rejält. 

På Välas tak finns har vi med hjälp av helikopter lyft upp 232 pallar med solcellsutrustning. Den väger 100 ton och täcker 11 000 kvadratmeter och åstadkommer en hållbar nedkylning motsvarande 20 000 kylskåp! Vi vill vara en förebild när det gäller energieffektivisering. All el som används på Väla kommer från solcellsanläggningen eller från vind- eller vattenkraft. Fjärrvärmen är miljömärkt. De senaste åren har vi sänkt vår energiförbrukning med 25 procent och vi kämpar hela tiden för varje procent. När man är stor och stark är det extra viktigt att ta ansvar, så känner vi.

Miljöarbetet är en del av vårt CSR-arbete. CSR står för Corporate Social Responsibility och handlar om att företagen är en del av samhället, och kan göra mer än att bara fokusera på uppenbart affärsmässiga mål.

Läs hela nyheten  

Behöver du hjälp? Gå till Infocenter!

Är du osäker på vad just du klär i och vill ha hjälp på traven när du shoppar? Då kan du boka Personal Shopping direkt i Väla infocenter. 

Infocenter har samma öppettider som Väla. Vi finns på plats för att hjälpa dig med en massa saker. Vi är auktoriserad Infopoint för Helsingborgs Turistbyrå och kan hjälpa dig även med frågor som hamnar utanför själva handelsområdet. Här kan du också handla biljetter till flera evenemang i Helsingborg med omnejd, håll utkik efter våra unika Väla-rabatter. 

I Infocenter finns en massa service för den som behöver. Du kan hämta blöjor och köpa barnmat. Kanske vill du utnyttja amningsrummet som finns i anslutning till Infocenter. Har du lite svårt att röra dig kan du få låna en av våra tre el-scootrar.

Läs hela nyheten  
Hämta fler nyheter