Det är på Väla det händer

Här hittar du information om nya butiker, evenemang, erbjudande. Vi ses!

Centrumakademin – en meningsfull satsning

Centrumakademin Väla är en stor satsning på välmående och mening genom validerad praktik.

Kraften och potentialen i Välas storlek (elva miljoner besökare årligen, 3000 som jobbar här, det är som en liten stad i staden) ska användas till att skapa förutsättningar för personer i närområdet som inte hittat en glasklar väg till arbete.

 Nu kan de få praktisera i Välas butiker och hos Välas partners. Det kan röra sig om vitt skilda arbetsuppgifter, från uppackning på lager till att stå i kassan och möta kunder. När de uppsatta målen nåtts får praktikanten ett valideringsbevis, ett intyg som visar vad hen lärt sig.

"Intyget visar att man har kunskap inom ett visst område. Men det mjuka värdet är nästan ännu viktigare, att människor får sträcka på ryggen, att de får en tro på sin egen förmåga" säger projektledaren Karolin av Kleen.

Varje praktik föregås av ett gediget researcharbete där rätt person matchas med rätt praktikplats. Det här är ett sätt för Väla att bidra till det samhälle vi alla är en del av, ett sätt att ge tillbaka till invånarna i regionen.

Läs hela nyheten  

Kalaspris på pärlan Sofiero

Den 13 april öppnar äntligen Sofiero igen! Köp säsongskort i Väla Infocenter till extra förmånligt Välapris; 2 årskort för 400 kr (ordinarie
pris 250 kr årskort). Behåll det ena själv och ge bort det andra. Erbjudandet gäller fram till den 30 april och gäller endast vid köp av 2 årskort.

Årskortet ger fri entré till Sofiero under högsäsong och även på vissa av årets evenemang arrangerade av Sofiero, till exempel den stora trädgårdsfesten 23-25 augusti. Under året kan du se utställningar som t.ex. Carl Milles – drömmare och skulptör. (Gäller ej externa arrangemang som t.ex. konserter eller specialarrangemang såsom kurser och Sofiero Classic). På www.sofiero.se hittar du årets program.

Läs hela nyheten  

Rabatt på sommarens party!

Fredag och lördag 12-13 juli är det party i Helsingborg. Väla är partner när Bayside arrangeras på Pixlapiren i det gamla hamnområdet i Helsingborg. Det är också på Väla du hittar de bästa biljetterna. Du får alltid 10 procent rabatt på festivalpasset när du köper ditt pass i Väla infocenter. Det kommer att släppas fler namn under våren. Förutom Maggio och Macklemore hittar du akter som Otto Knows, Fricky, Cheat Codes, Movits!, The Jillionare och Panda da panda. Här hittar du alla nyheter och all info kring festivalen: https://www.baysidefestival.se

Läs hela nyheten  

Träffa barnmorskan på Väla

Det är Väla Hälsa & Vaccin i Dubbelgången som utökar verksamheten med barnmorskan Susann. Du kan träffa henne onsdagar mellan 10 och 18. Hon hjälper dig med rådgivning men också med cellprover, sexuellt överförbara sjukdomar och preventivmedel. Det är kostnadsfri drop in.

Läs hela nyheten  
Hämta fler nyheter