Tillgänglighet

Vi strävar efter att erbjuda en så tillgänglig miljö för våra besökare som möjligt. Här finns handikapparkering nära entréerna, ledsagning för synskadade och utlåning av både rullstolar och elscootrar för personer med nedsatt rörlighet.

Anpassade toaletter

Toaletter som är tillgängliga för personer med funktionsnedsättningar hittar ni vid Restaurangtorget, Väla Infocenter samt innanför entré 1 och 5.  Vi har även en taklyft installerad på handikappstoaletten vid Väla Infocenter för de som behöver extra lyfthjälp.

Handikapparkering

Vid samtliga av Välas entréer finns flera parkeringsplatser reserverade för er som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Dessa platser är placerade närmast ingångarna. Vid entré 5 finns knappar till automatisk dörröppnare i rullstolshöjd. Övriga entréer öppnas av sig själv med hjälp av sensorer.

Ledsagning för personer med synskada

Vi har möjlighet att följa med som ledsagare om du är synskadad. Du får då en personlig ledsagare som följer dig under inköpsrundan. Vill du boka ledsagare ring Väla Infocenter på 042-24 82 80 och bestäm tid och plats.

Hund på Väla

Hundar är välkomna inne på Väla. Det är dock upp till respektive butik om de vill tillåta våra fyrbenta vänner inne hos sig. Vänligen se skylt vid butikens ingång. Hundar ska alltid vara kopplade och får inte lämnas obevakade. Du som har assisenthund är välkommen in i alla butiker, oavsett vad skylten säger. Tveka inte att kontakta Väla Infocenter om du har några frågor eller funderingar kring ditt besök. Se lista över butiker som tar emot hund.

Låna rullstol och elscooter

Rullstolar och elscootrar till utlåning, finns i Väla Infocenter som ligger vid Gamla torget, närmast är entré 3. Elscootern tar dig smidigt till alla inköpsställen och restauranger. För att låna en elscooter krävs att du är över 18 år och har svårigheter att ta dig runt på grund av nedsatt funktion.

Här följer en enkel checklista gällande elscotrarna: 

  • Kvittera ut nyckeln i Väla Infocenter
  • Lämna in ditt körkort/id-kort som deposition
  • Dra ur laddningssladden innan du kör
  • Kör försiktigt
  • Sätt i laddningssladden när du är klar
  • Lämna nyckeln i Väla Infocenter

Barnvänligt på Väla

Vi är måna om att alla ska trivas och må bra på Väla, i synnerhet våra allra minsta besökare. Ibland kör det ihop sig och då kan det vara bra att veta att i Väla Infocenter kan du få hjälp. Här kan du hämta en blöja gratis och barnmat finns tillgängligt, för barn upp till två år.

I Infocenter kan du även hämta armband till barnen för uppgift om telefonnummer. För din trygghet samarbetar våra väktare, Väla Infocenter och butikerna mycket snabbt och effektivt om ditt barn skulle komma på vift.