Waynes Express

Välkommen till Wayne's Coffee! I våra caféer erbjudes kaffe av eget märke, bakverk från eget bageri och mat med naturliga råvaror av hög kvalité. Wayne's Coffee är Sveriges första kafékedja. Vi grundandes 1994 av fyra vänner. Anders, Lena, Marika och Margareta. Inspirationen kom från USA där de upplevt en ny, växande coffee shop-kultur. Samtidigt som vi här hemma i Sverige började tröttna på bryggkaffe och prinsesstårta. Sverige var redo för något nytt.

Kaféer med hemmakänsla, italienska kaffedrycker, USA-inspirerade bakverk och med den svenska fikatraditionen som grund. Det första kaféet öppnade på Kungsgatan i Stockholm och fick namnet Wayne’s Coffee, efter Margaretas man. Idag, 27 år senare, finns närmare 150 Waynes i 8 länder.

Sedan 1997 drivs Waynes på franchisebasis, och kedjan fortsätter att utvecklas vidare tillsammans med alla dessa lokala entreprenörer. Vi vill erbjuda våra gäster en hållbar fikaupplevelse, med fokus på smak, personliga möten och inspirerande mötesplatser. Alltid med ekologiskt kaffe, vällagad mat och nybakat.